Isännöitsijän työ on asiakaspalvelua parhaimmillaan

Tiina Kalliala on aloittanut Vuokrakotien ja Kestin isännöitsijän tehtävissä.

Vuokrakotien ja Kestin isännöitsijän tehtävissä aloittanut Tiina Kalliala on superinnoissaan uudesta työstä.

– Opittavaa on paljon. Nopeasti pitäisi tutustua kaikkeen ja hahmottaa tulevia työkuvioita. Suunnittelen kesän asukastapahtumia. Kerrostalojen myötä Nivalan vuokra-asuntotuotanto menee isosti eteenpäin ja asumiseen tulee vaihtoehtoja.

Ensimmäiset työpäivät ovat vierähtäneet työkavereihin, työpaikkaan, tietokoneen ohjelmistoihin ja asuntokantaan tutustuessa.

– Tämä on tiimityötä ja asiakaspalvelua: asiakkaiden kuuntelemista ja toiveiden huomioimista. Tulen mukavaan porukkaan. Jaamme samanlaisen arvomaailman. Toivon, että omalla osaamisellani voin tukea tiimin työtä.

Teknisen isännöitsijän Matti Rautakosken kanssa Kalliala on tutustunut Vuokrakotien kiinteistöihin ja remontissa oleviin asuntoihin.

– Asunnot ovat päällisin puolin hyvässä kunnossa ja hyvin hoidettuja, kesän vihreyttä ja kesäkukkia vailla.

Vuokrakodeilla on 345 rivitalohuoneistoa. Kerrostalo Kuokkaan huoneistoja tulee 28. Kesällä Säikkätieltä puretaan rivitalo. Toisen nelikerroksisen kerrostalon rakentaminen on aluillaan.

– Työn vastuualueita mietitään tiimissä. Asiakaskohtaaminen tapahtuu vähitellen yhteydenottojen myötä puhelimitse, nettisivujen kautta tai sähköpostilla. Pihatalkoot voisi olla yksi keino tutustua ja sellaiseen tulisin mielelläni. Viikon kokemuksella voin kertoa, että työpäivät ovat hyvin erilaisia ja työtehtävät monipuolisia. Syksyllä työhön tulee jo rutiinia.

Vuokrakotien isännöitsijöiden kesken tehtävät on jaettu siten, että teknisen isännöitsijän vastuulla ovat enemmän tekniset koneet ja laitteet. Kalliala keskittyy asiakaspalveluun. Vuokrakotien nykyisessä toimipisteessä Myllykartanossa Kalliala ennättää olla vain muutaman viikon. Vuokrakodit muuttaa Kuokkatielle uuden Kuokka-kerrostalon katutasoon.

– Sitä ennen on tiedossa harjannostajaiset ja Kuokan tulevien asukkaiden taloon tutustumisilta. Tarjoamme uusille asukkaille mahdollisuuden tutustua uuteen taloon, huoneistoihin, yhteisiin tiloihin varastotiloja myöten. Asukkaiden muutto alkaa heinäkuussa.

Kuokassa Kalliala ei ole vielä käynyt. Myös Kestiin tutustuminen odottaa vuoroaan.

– Kuokasta tulee upea. Sen myötä koko keskustan katukuva nykyaikaistuu ja kaupungin yleisilme uudistuu. Viesti on se, että kaupunki kehittyy.

Nivalassa Kalliala vieraili ensimmäisen kerran kuusi vuotta sitten, ja sanoo ihastuneensa paikkakuntaan ensi silmäyksellä. Työkokemusta on kiinteistövälittäjän tehtävistä 10 vuotta ja tv-tuottajan työstä 16 vuotta. Suntion tutkinto on Raudaskylän Opistosta parin vuoden takaa, ja koulutukseen kuuluvan työharjoittelun hän suoritti Nivalan seurakunnassa.

– Mies löytyi Nivalasta. Helsingissä työskentelin pitkään, viimeksi hautaustoimistossa ja työn ohella toimin Malmin hautausmaalla lauantaisin vahtimestarina. Nivalassa olen viihtynyt hyvin. Täällä on luonto lähellä ja ilma on puhdasta. Eikä tarvitse matkustaa ruuhkabussissa palveluiden perässä.