Asuminen

Muuttajan muistio

Sisäänmuutto
Muuttoilmoituksen tekeminen, uusi sähkösopimus, kotivakuutuksen ottaminen. Mitä kaikkea muutossa pitää muistaa?

Poismuutto
Muista irtisanoa asuntosi ajoissa? Huoneisto on siivottava ennen avainten luovutusta.

Kuntotarkastuslomake muuttajalle
Täytä kuntotarkastuslomake, olitpa sitten muuttamassa Nivalan Vuokrakodeille tai lähtemässä pois.

Asunnon vaihtaminen

Kun haluat vaihtaa Nivalan Vuokrakotien asunnosta toiseen, asunnonvaihdolle tulee olla hyväksyttävä syy. Tällainen syy voi  liittyä terveyteen, perheen koon muuttumiseen tai taloudelliseen tilanteeseen.

Asumissäännöt

Ole kuin kotonasi, mutta ota huomioon naapurisi. Asumissäännöt ja muut ohjeet on tarkoitettu noudatettaviksi, jotta asiat sujuisivat ja kaikki viihtyisivät.

Hyvä vuokratapa

Toimivan vuokrasuhteen pelisäännöt kannattaa aina muistaa. Hyvän vuokratavan tarkoituksena on antaa ohjeet ongelmattomaan ja viihtyisään asumiseen.

Pelastussuunnitelma

Pelastussuunnitelman tarkoitus on herättää asukkaat huomaamaan asuinympäristön mahdolliset vaaratekijät ja auttaa ehkäisemään vaaratilanteet ja vahingot.

Lajitteluopas

Omilla valinnoillasi voit vaikuttaa siihen, paljonko jätettä syntyy, kuinka se voidaan hyödyntää ja mitä taloyhtiösi jätehuolto maksaa.

Vuokranmaksuongelmat

Vuokranmaksuongelmat pit√§√§ hoitaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. √Ąl√§ siis j√§√§ yksin miettim√§√§n, vaan ota rohkeasti yhteytt√§.

Tee palvelupyyntö

Ilmoita kiireettömät huollot ja korjaustoivomukset tämän järjestelmän kautta. Kiireellisesti korjausta vaativista töistä voit soittaa kiinteistönhoitajalle numeroon 044 7420 317.

Häiriöilmoitus

Toisten asukkaiden huomioon ottaminen sekä normaalin elämisen äänten salliminen kuuluu taloyhtiössä hyviin tapoihin.

Vinkkejä asumiseen

Vinkkejä ja linkkejä asumiseen.