Poismuuttajan muistilista

Irtisano vuokrasopimus

Kun päätät muuttaa muualle, täytä irtisanomisilmoitus ja palauta se toimistoon. Muistathan yhden kuukauden irtisanomisajan. Se lasketaan täytenä kalenterikuukautena.

Avaa irtisanomisilmoitus

Tee muuttoilmoitus

Tee muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastolle ja Postille helpoimmin osoitteessa https://www.posti.fi/fi/henkiloille/muuttoilmoitusPaperisia lomakkeita on saatavilla Postin ja DVV:n toimipaikoissa. 

Irtisano sähkösopimus

Ei Raivaajantie ja Unhola. 

Siivoa huoneisto ja sisäänkäynti, terassit ja säilytystila

Seinät ja ovet

Maalatut seinät ja ovet pestään miedolla pesuaineliuoksella, tarrat sekä niiden liimat poistetaan maalipintoja vaurioittamatta. Mekaaniset kiinnikkeet seinistä on poistettava niin, ettei seinäpintaan tule muita vaurioita kuin naulan tai ruuvin jättämä reikä. Jos olet maalannut itse tai tapetoinut, niin huoneisto on saatettava alkuperäiseen kuntoonsa. Tapetointeja ja maalauksia ei saa tehdä omin päin.

Lattiat

Lattiapinnat pestään pintamateriaalin edellyttämällä tavalla ja siihen soveltuvilla pesuaineilla. Älä käytä runsaasti vettä.

Ikkunat

Ikkunat pestään siinä määrin, kuin vuodenaika sen mahdollistaa, sisäpinnat kuitenkin aina. Komeroiden ja vaatehuoneiden pinnat pyyhitään miedolla pesuaineliuoksella pölyttömiksi ja tahrattomiksi.

Keittiö

Muistathan erityisesti komeroiden, kaappien, laatikostojen, lieden ja uunin, kylmäkalusteiden sekä niiden varusteiden puhdistaminen. Huomioi erityisesti lieden ja kylmäkalusteiden taustat. Liesikupujen rasvasuodattimet ja pesualtaiden hajulukot puhdistetaan. Huolehdithan, että pakastimen sulavedet eivät vaurioita rakenteita.

Ilmastointi- ja lämmityslaitteet

Lämmityspattereiden taustat sekä ilmastointiventtiilit (poisto ja tulo) puhdistetaan pölystä ja rasvasta jokaisessa huonetilassa.

Muistathan puhdistaa myös kylpyhuoneen lattiakaivot ja viemäreiden hajulukot (myös asumisaikana). Myös lauteet, wc-pytty ja lavuaari sekä hanat ja sekoittajat yms. tulee olla pestyinä.

Tyhjennä varastot

Huoltoyhtiö kuljettaa pois ja hävittää asuntoon ja irtaimistovarastoon vuokralaisen jäljiltä jääneet tavarat. Kustannuksista vastaa vuokralainen. Muistathan ottaa mukaasi omat tavarasi myös piha-alueelta (autot, urheiluvälineet, tuhkakupit jne.)

Huoneistoon jäävät varusteet

  • käyttöohjeet laitteille,
  • pesualtaiden tulpat,
  • ulko-oviin asennetut ovisilmät ja sälekaihtimet riippumatta siitä kuka ne on hankkinut tai asentanut (ellet saa niiden asennuksesta aiheutuneita vaurioita täysin korjattua),
  • kiinteät varusteet ja
  • kiinteät valaisimet (älä vie valaisimen kattorasiaa).

Tarkasta  myös, että kiinteät lamput ovat toimintakuntoisia. Astianpesukoneen tulovesi- ja poistoputki on myös tulpattava asianmukaisesti.

Avaimet

Kaikki huoneiston avaimet, myös mahdollinen turvalukon avain sekä autopaikan avain, tulee palauttaa isännöitsijätoimistoon tai antaa ne huoneistotarkastuksen yhteydessä kiinteistönhoitajalle.

Jätteet

Muutossa hylättyjä tavaroita (esim. huonekalut, autonrenkaat, akut, vaunut, pulkat, telkkarit) ei saa jättää taloyhtiön jäteasemalle. Laskutamme jätetyistä tavaroista.

Varaudu huoneistotarkastukseen

Huoneistotarkastus tehdään kiinteistönhoitajan kanssa. Soitathan hänelle ajoissa sopiaksesi tarkastusajasta. Jos muutto osuu viikonlopulle tai iltaan, toimita tarkastuslomake Nivalan Vuokrakotien toimistoon avaimien mukana. Huoneiston tulee olla tarkastuksen aikana tyhjä.

Vuokranantaja voi vuokralaista enempää kuulematta käyttää vakuusmaksun saataviensa kuittaamiseen, mikäli asukas ei ole läsnä tarkastuksessa. Vakuusmaksulle ei makseta korkoa. Vakuusmaksu palautetaan kuukauden kuluessa vuokrasuhteen päätyttyä, jos vuokralainen on luovuttanut asuntonsa avaimet ja asuntonsa normaalissa kunnossa eikä vuokralaisella ole vuokria maksamatta tai muita vuokrasuhteeseen liittyviä velvoitteita hoitamatta.

Laskutettavia asioita ovat mm., jos asunto on siivottu huonosti (katso yllä ohjeet), pesukoneletkun tulppaaminen jätetty tekemättä, jotain on rikki tai vaurioitunut, jotain varustukseen kuuluvaa puuttuu, lattiamatto on rikki tai niissä on värijälkiä, kylpyhuoneen seiniin tehty itse reikiä, asunto rikottu, asunnossa tupakoitu yms. Lemmikkien aiheuttamia vaurioita ei voida lukea normaalin kulumisen piiriin (raapimiset, pissanhaju yms.). Tällöin vakuuden palauttaminen saattaa viivästyä (jos palautettavaa jää).