Nivalan Vuokrakotien Kuokka 2 -kerrostalo harjakorkeuteen

Vuokrakotien kerrostalot sijaitsevat hyvällä paikalla, keskellä kaupunkia. Uuteen kerrostaloon tulee 21 asuntoa.

Nivalan Vuokrakodit Oy:n toisen kerrostalohankkeen Kuokka 2:n harjannostajaisia vietettiin keskiviikkona. Uusi kerrostalo valmistuu Kyntäjäntielle Kuokka 1:n viereen.

Harjannostajaisissa tarjottiin perinteiden mukaisesti hernekeittoa kakkukahvien kera työmaan työntekijöille. Ohjelmassa oli työmaakierros.

Kerrostalon rakennustyöt ovat edenneet nopeasti ja aikataulussa: tarjouspyyntö hyväksyttiin joulukuussa 2021, urakkasopimus allekirjoitettiin tammikuussa 2022, suunnittelu alkoi saman tien ja valmistui maaliskuussa, jolloin tontilla kaadettiin ensimmäiset puut. Lukuisa määrä alihankkijoita ja 21 alan ammattilaista on rakentanut taloa 176 päivää. Muuttovalmis talo on keväällä 2023.

Neljään kerrokseen tulee 21 asuntoa yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Osassa asuntoja on sauna. Taloon tulee hissi, lasitetut parvekkeet, sauna, muutamia autokatospaikkoja, asuntokohtaiset auton lämmitys- ja latauspaikat ja varastotilat. Huoneistot varustetaan kuituliittymällä. Asunnot ovat esteettömiä.

Asukashaku käynnistyy toimitusjohtaja Simo Hautamäen mukaan marraskuussa.

– Kuokka 1 oli erittäin suosittu kohde. Asuntohakemuksia tuli reilut sata. Uuteen kerrostaloon odotamme vielä suurempaa kiinnostusta.

Vuokrakotien kerrostalot sijaitsevat hyvällä paikalla, keskellä kaupunkia, pääkadun varrella ja lähellä palveluja. Uuden kerrostalon myötä Vuokrakotien asuntomäärä on 380.

Hankkeen kustannusarvio on noin 3,2 miljoonaa euroa.

– Vuokrakodit vastaa kaupunkistrategian mukaiseen kärkihankkeeseen ”Asuntoja kaiken ikäisille”. Asuntoja tarjotaan kaikille kiinnostuneille paluumuuttajille, paikkakunnalle töihin tuleville, opiskelijoille, nykyisille ja uusille nivalalaisille, Hautamäki sanoo.

Urakoitsijat:

KVR-urakoitsija Rakennusliike Sorvoja Oy
Arkkitehtisuunnittelu Jorma Paloranta Oy

Saunatilat.
Uudessa kerrostalossa on avarat ikkunat.
Tyylikkäästi vaaleita värivalintoja.
Harjannostajaisissa katsastettiin uuden kerrostalon kaikki neljä kerrosta.
– Asukashaku uuteen kerrostaloon käynnistyy marraskuun aikana, kertoi toimitusjohtaja Simo Hautamäki kerrostalon harjannostajaisissa.
Kuokka 2 valmistuu keväällä 2023.

Teksti ja kuvat Elisa Kujala