Tehdään vuokrasopimus

Vakuus

Ennen vuokrasopimuksen tekemistä sinulla tulee olla vakuus maksettuna ja vastaanottolomake palautettuna määräaikaan mennessä. Vakuus on yleensä yhden kuukauden vuokra + 10 %. Jos vuokrasi on esimerkiksi 400 euroa kuukaudessa, vakuuden määrä on 400 € + 40 €, yhteensä 440 €.

Jos sinulla on ollut aikaisemmin ongelmia vuokranmaksun kanssa tai sinulla on luottotietomerkintöjä, perimme kahden kuukauden vuokran suuruisen vakuuden ja lisäksi teemme yleensä määräaikaisen vuokrasopimuksen. Vanhat vuokrarästit pitää maksaa ennen uuden sopimuksen allekirjoittamista.

Mikäli sinulla on sosiaalitoimen myöntämä maksusitoumus, tulee sen olla toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikaisia maksusitoumuksia emme hyväksy.

Vakuudella vuokranantaja voi sopimuksen päättymisen jälkeen kattaa mahdollisia maksamattomia vuokria ja esimerkiksi vuokralaisen vuokrahuoneistolle aiheuttamia vahinkoja, siivouskuluja ja perimiskuluja. Kun asunto on asianmukaisessa kunnossa, vakuus palautetaan asukkaalle kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä. Vakuudelle ei makseta korkoa.

Vuokrasopimus

Sovimme yhdessä ajan vuokrasopimuksen allekirjoittamista varten. Varmista, että mukanasi on kuitti maksetusta vakuudesta tai sosiaalitoimiston sitoumus. Ota mukaan myös henkilöllisyystodistus, esimerkiksi ajokortti.

Sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä kerromme sinulle asumisesta ja yhteistyökumppaneistamme. Saat asukkaan opasvihkosen mukaasi. Siinä on yleisiä ohjeita asumiseen.

Avaimet uuteen kotiisi saat vuokrasopimuksen alkamispäivänä.

Annamme sinulle mukaasi myös asuntosi tarkastuslomakkeen. Lomake on osoitus asuntosi kunnosta muuttohetkellä. Täytä se huolellisesti. Näin varmistetaan, ettet sinä itse joudu vastaamaan vioista, jotka olivat asunnossa jo edellisen asukkaan jäljiltä. Asumista haittaavat viat ja puutteet korjataan mahdollisimman pikaisesti. Kuntotarkastuslomake tulee palauttaa Nivalan Vuokrakodeille allekirjoitettuna viikon kuluessa muutosta, vaikka asuntosi olisi moitteeton.