Vuokrakodit rakentaa toisen kerrostalon Nivalan keskustaan

Uuden Kuokka-kerrostalon viereen, Kyntäjäntien ja Kalliontien kulmaan, nousee Vuokrakotien toinen kerrostalo. Nivalan kaupunki osti vastikään ydinkeskustassa sijaitsevan tontin Vuokrakotien suunnitelmia varten.

-Kuokan suosio yllätti meidät täysin. Asuntohakemuksia tuli ennätysmäärä. Vuokra-asunnoista on nyt kysyntää. Kaupungin toiveesta lähdemme rakentamaan toista nelikerroksista kerrostaloa, sanoo toimitusjohtaja Simo Hautamäki Nivalan Vuokrakodeilta.

Kerrostaloa suunnitellaan kysynnän mukaan, ja juuri Kuokan hakijamäärä antaa suuntaa esimerkiksi asuntokokojen suunnittelulle. Katutasoon kaavaillaan liikehuoneistoa. Luonnosvaiheen aikana tarkentuvat rakennuksen tilat, huoneistojen koko ja asuntojen määrä.

-Tavoitteena on toimiva, muuntautumiskykyinen ja monikäyttöinen rakennus, Hautamäki sanoo.

Kerrostalon suunnitelmat ovat käynnistyneet ripeästi. Arkkitehtiluonnosten kilpailutus on käynnissä.

Tontin koko on hieman kesällä valmistuvan Kuokan tonttia pienempi ja sitä myöten rakennusoikeutta on vähempi. Hautamäki arvelee asuntojen määrän asettuvan 20:n kieppeille.

РYritykset tarvitsevat työntekijöille asuntoja, ja kaupunki haluaa panostaa uuteen kerrostaloasumiseen. Tämä on yksi vetovoimatekijä ja toiveissa on, että uuden kerrostalon myötä saadaan lisää uusia asukkaita Nivalaan.

Rakentamispäätökset tehdään Hautamäen mukaan kesällä. Rakentamaan päästään syksyllä nopeasti, sillä tontti on tyhjä.

Toimitusjohtaja Simo Hautamäen mukaan uutta kerrostaloa päästään rakentamaan ripeästi, sillä tontti on tyhjä.

Lisätietoja: Kiinteistö Oy Nivalan Vuokrakodit, toimitusjohtaja Simo Hautamäki puh. 044 045 7431

Teksti ja kuva Elisa Kujala