VUOKRAKOTIEN TOINEN KERROSTALO NOUSEE NIVALAN KESKUSTAAN – KUOKKA 2:N RAKENTAMINEN KÄYNNISTYY

Vuokrakotien toinen kerrostalo Kuokka 2 saa vaalean sävyn pintaan.

Nivalan Vuokrakodit ryhtyy rakentamaan toista kerrostaloa kesällä 2021 valmistuneen Kuokka-kerrostalon viereen Kalliontien varteen. Kuokka 2 -nimen saaneen asuinrakennuksen KVR-urakoitsijaksi yhtiön hallitus valitsi tarjouskilpailun perusteella Rakennusliike Sorvoja Oy:n.

Uusi nelikerroksinen asuinrakennus tulee Kyntäjäntien ja Kuokkatien kulmaukseen. Rakentaminen käynnistyy maaliskuussa 2022, ja valmista pitäisi olla keväällä 2023.

– Paikkakunnan asumisen ratkaisuihin tämä on yhtiöltä ja kaupungilta merkittävä panostus. Nyt vastataan kysyntään ja sitä näyttää riittävän, toteaa toimitusjohtaja Simo Hautamäki Nivalan Vuokrakodeilta.

Kuokan asukashaku yllätti yhtiön positiivisesti. Hakemuksia tuli reilut sata.

– Vuokra-asuntoja tehdään paluumuuttajille, paikkakunnalle töihin tuleville, opiskelijoille ja kaikille nivalalaisille, Hautamäki sanoo.

Vuokrakotien kerrostalot sijaitsevat hyvällä paikalla, keskellä kaupunkia, pääkadun varrella ja lähellä palveluja.

Uutta asuinrakennusta päästään rakentamaan nopeasti, sillä tontti on tyhjä. Tontin koko on Kuokan tonttia pienempi ja sitä myöten rakennusoikeutta on vähempi.

Neljään kerrokseen tulee 20 vuokra-asuntoa yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Osassa asuntoja on sauna. Taloon tulee hissi, lasitetut parvekkeet, monikäyttötilat, sauna, pesutupa, muutamia autokatospaikkoja, asuntokohtaiset auton lämmitys- ja latauspaikat ja varastotilat. Huoneistot varustetaan kuituliittymällä.

Asukashaku alkaa syksyllä 2022. Muuttovalmis rakennus on vuonna 2023.

Hankkeen kustannusarvio on noin 3,2 miljoonaa euroa. Vuokrataso tarkennetaan ennen asukashaun käynnistymistä.

Arkkitehtisuunnittelu on Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy:n.