Vuokrakotien uusi kerrostalohanke kiinnosti vanhustenviikon tapahtumassa


Simo Hautamäki esittelee Vuokrakotien uutta kerrostalohanketta.


– Vuokrakodit tarjoaa erilaisia asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin. Kerrostalohanke Nivalan keskustassa on Vuokrakotien uusin hanke, jonka rakennustyöt käynnistyvät ensi vuoden alussa, kertoi Simo Hautamäki vanhustenviikon torstaina Nuorisoseuralla pidetyssä Eläkeliiton tapahtumassa.

 

Paikalla oli reilut 100 kiinnostunutta kuulemassa Vuokrakotien asuntotarjonnasta. Ydinkeskustaan osoitteeseen Kuokkatie 2 valmistuu vuoden 2021 alussa 4-kerroksinen kerrostalo, johon asukashaku käynnistyy ensi keväänä.

Kerrostaloon tulee 28 vuokra-asuntoa: 13 yksiötä, 10 kaksiota ja 5 kolmiota.

– Vuokrakoti kerrostalosta on yksi vaihtoehto, jos ei halua ostaa omaa kotia. Talo sijaitsee 250 metrin päässä ydin keskustasta. Palvelut ovat lähellä, Hautamäki sanoi.

Talossa on hissi, lasitetut parvekkeet, yhteinen asukastupa, saunatilat, pesutupa, autokatospaikat, asuntokohtaiset auton lämmityspaikat ja varastotilat. Kaikkiin huoneistoihin tulee kuituliittymä.

– Vuokrakotien asunnot ovat kohtuuhintaisia. Se on meidän periaate. Uuden kerrostalon arvioitu vuokrataso on 11 – 14 euroa.

Yleisöä kiinnosti kerrostalon vuokratason hintavaihtelu. Siihen Hautamäki totesi, että ylimmissä kerroksissa vuokra on muita asuntoja suurempi. Myös sauna nostaa vuokraa.

Nivalan Vuokrakodeilla on 345 asuntoa kaiken ikäisille niin ikäihmisille, työssäkäyville, opiskelijoille kuin paluumuuttajillekin.

Vuokrakodit on toiminut 30 vuotta. Pääosa asuntokannasta on rivitaloja, jotka on rakennettu on 1980 – 90-luvulla. Kiinteistöjä on peruskorjattu, ja sata asuntoa on purettu. Asunnoista kauimmaiset sijaitsevat kolme kilometrin päässä keskustasta.

– Vuokra-asuminen on helppoa. Pihatyöt lumitöineen ja nurmikon leikkuineen kuuluvat vuokraan. Asunnot ovat viihtyisiä, valoisia ja asuinympäristö on turvallinen. Uuden kerrostalon asukastuvassa voi pitää monenlaisia tilaisuuksia, Hautamäki sanoi.

 


Havainnekuva suunnitteilla olevan kerrostalon sisäpihalta.


Suunnitteilla olevassa kerrostalossa on esteetön asuminen.

Teksti ja kuva Elisa Kujala
Luonnossuunnittelut Arkkitehtisuunnitelu Niskanen Oy