Vuokranmaksuongelmat

Maksathan vuokran ajallaan

Vuokranmaksupäivä on kuluvan kuukauden 5. päivä. Toimitamme asukkaillemme tilisiirrot muuton ja vuokrantarkistuksen yhteydessä. Vuokrat on maksettava ehdottomasti eräpäivään mennessä. Maksukehotuksesta perimme 5 euron kulumaksun. Viivästyskorko on nyt 7 %. Maksamattomista laskuista voi myös tulla maksuhäiriömerkintä luottotietorekisteriin, mikä voi estää mm. vuokra-asunnon ja lainan saamisen

Vuokravelat ja häätö

Vuokravelat johtavat aina perintätoimiin. Oikeuden päätös maksuhäiriöstä aiheuttaa merkinnän luottotietoihin ja vaikeuttaa uuden vuokra-asunnon saamista. Jo kaksi (2) maksamatonta vuokraa johtaa vuokrasopimuksen purkamiseen, haastehakemukseen ja lopulta häätöön.

Vuokrasopimuksen purku laiminlyöntitilanteissa

Vakavissa laiminlyöntitapauksissa yhtiöllä on oikeus purkaa sopimus ilman irtisanomisaikaa. Syyt ovat:
  • Vuokranmaksun laiminly√∂nti.
  • Vuokraoikeuden siirto tai huoneiston luovutus vastoin m√§√§r√§yksi√§.
  • Huoneiston k√§ytt√§minen muuhun tarkoitukseen kuin vuokrasopimus edellytt√§√§.
  • H√§iritsev√§ el√§m√§.
  • Huoneiston hoitovelvollisuuksien laiminly√∂nti.

Rahaa ei ole. Miten toimin?

Toimi heti, älä jää itseksesi miettimään asiaa.
  1. Tarkista onko sinulla oikeutta Kelan asumistukeen. Kelan toimisto l√∂ytyy osoitteesta Kalliontie 18. Toimisto on avoinna maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 10.00 ‚Äď 12.00 ja 13.00 ‚Äď 15.00. Toimistoon ei voi soittaa. Kelan palvelunumeroita ovat muun muassa: yleinen asumistuki 020 692 201 el√§kkeensaajan asumistuki 020 692 202 opiskelijan asumislis√§ 020 692 209
  2. Ota heti yhteys Vuokrakotien vuokravalvontaan 044 0457 430 tai tule käymään tai laita sähköpostia. Tällöin voidaan miettiä maksusuunnitelmaa tai eräpäivän joustoa.
  3. Selvitä sosiaalitoimistosta onko sinulla mahdollisuutta toimeentulotukeen. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion toimisto on kaupungintalolla. Lisätietoja Kallion sivuilta.
  4. Mikäli vaikeutesi ovat toistuvia, sinun kannattaa miettiä, onko vuokrasi liian suuri tuloihisi nähden tai onko sinulla sellaisia menoja, joita voit karsia.
Tee vuokrastasi maksupalvelusopimus omaan pankkiisi tai jos maksat itse vuokrasi verkkopankissa, tee vuokranmaksutapahtumasta toistuvaissuoritus.
Puhelimeen 044 0457430 vastailemme ja toimisto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10.00 ‚Äď 15.00.